Epäröin onko aika oikea ja sopiva osallistua kurssille?

Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 
Pin It

KYSYMYS: Minulla on vahvasti alkoholistien määrittämä tausta. Olen tykännyt aina kirjoittaa ja haaveillut joskus kirjoittavani kirjan, ehkä nimenomaan purkamalla niitä asioita. Mutta epäröin, että onko aika oikea ja sopiva?

VASTAUS: On ihmisiä, jotka jäävät mieluiten pelkoon, tyytymättömyyteen ja epätietoisuuteen kuin, että lähtisivät avaamaan auki elämäänsä. Tämä usein siitä syystä, että eivät ole tiedostaneet tai huomanneet vaihtoehtoja tai mahdollisuuksia muutokseen. Ensimmäinen askel onkin juuri tämänkaltainen tiedostaminen! Totuus on, että alkoholismi satuttaa - etenkin lasta. Mitä enemmän tulen miettineeksi muitakin toimintahäiriöitä, sitä vakuuttuneemmaksi käyn siitä, että harva meistä on säilynyt ehjänä. Me kadotamme sitä varmemmin sen mitä olimme, mitä enemmän sattumuksia elämässämme on ollut.

Vaikka prosessi voi aluksi tuntua uuvuttavalta, antaa se kaksinverroin takaisin. Olen esimerkiksi parempi äiti, läsnäolevampi ihmissuhteissa ja kykenevämpi kuuntelemaan kuin ennen prosessia. Olisin toivonut osanneeni tämän taidon jo aiemmin. Itseen tehty panostus ei koskaan ole meiltä pois vaan päinvastoin. Se antaa kauttamme myös lähimmillemme.

Totta on, että kaipaat todennäköisesti rauhaa prosessoida. Kyse on priorisoimisesta, joka tapahtuu usein luontevasti ja omalla painollaan. Niin kuin mikä tahansa projekti, johon ryhdytään. On vain päätettävä, että mihin haluamme investoida aikaamme. Eikä tähän välttämättä mitään päätöstäkään tarvita, joskus se on selviö. Usein siinä vaiheessa, kun on saavuttanut tietyn kypsymispisteen elämässään.

Itselläni prosessi alkoi intensiivisesti ja aika löytyi jopa tuhottoman kiireiseltä tuntuvasta arjesta. Välttämättä mitään maailmaa mullistavaa ei edes tapahdu vaan prosessi etenee rauhalliseen tahtiin, jokaiselle sopivalla tavalla. Sinä itse loppukädessä sanelet tahdin.

Jos päätät tulla kurssille, uskon ettet kadu. Jos päätät odottaa, sille varmasti on syynsä.

 

Pin It